Transdermalni vnos, kaj je to ?

 

Transdermalno pomeni skozi kožo. Vse BI MAG izdelke uporabljamo na koži, oz. jih ne  zauživamo. Tak vnos prinaša številne prednosti.

S transdermalno uporabo magnezijevega olja (absorbiranje skozi kožo), se izognemo prvemu prehodu skozi prebavni sistem in potrebi po klorovodikovi kislini.
Absorbira se hitro in učinkovito, kar je pomembno, kadar ga potrebujemo za takojšnji učinek.
 
 
Kako se magnezij vnese v telo preko kože, ki sicer predstavlja naravno bariero pred vdorom tujih snovi?
 
Nekatere snovi, ki imajo primerno strukturo, so primerno lipofilne in hidrofilne, se učinkovito absorbirajo v telo preko kože.
Dosedaj že uveljavljenim hormonskim, nikotinskim, protibolečinskim in drugim obližem, ki v telo dovajajo snovi preko kože, se pridružuje tudi magnezij v obliki magnezijevega klorida (magnezijevega olja), ki s svojo, ionski podobno obliko, in primernimi lipo- in hidrofilnimi lastnostmi, učinkovito prehaja skozi kožo.
 
Transdermalno = čez kožo
 
Odpravljanje pomanjkanja magnezija s čezkožnimi pripravki magnezijevega klorida je idealni način vnosa magnezija v terapevtskih odmerkih. Čezkožna obravnava je idealna za obravnavanje bolečin, kot tudi v športu, pediatriji in geriatriji. in predstavlja enega najboljših načinov hitrega in učinkovitega vnosa učinkovin v telo.
 
Tradicionalna sredstva vnosa zdravil, kot so tablete ali kapsule, ki jih jemljejo skupaj z vodo, so manj učinkovita zaradi delovanja želodčne kisline in prebavnih encimov še preden končno prodrejo v krvni obtok. Čezkožni vnos se izogne želodcu in jetrom, kar zagotavlja prehod veliko večjega odstotka aktivnih sestavin naravnost v krvni obtok in s tem enakomerno distribucijo do posameznih tkiv, ki jih potrebujejo.
 
Dopolnjevanje z magnezijem je danes ključno za vsakogar, vendar je potrebno posvetiti posebno pozornost načinu vnosa, saj je ta bistven za učinkovito izrabo magnezija s strani organizma.

Vas zanima strokovni članek o transdermalnem vnosu učinkovin?

 

Preberite tukaj

TRANSDERMALNI VNOS

Koristni učinki magnezijevega olja na zdravje

Transdermalni terapevtski sistemi – TTS (transdermal delivery systems) so izdelki, ki jih apliciramo na površino kože z namenom dostave zdravilne učinkovine skozi kožo v sistemski krvni obtok in posledično distribucijo do  eceptorskih mest, ki so oddaljena od mesta aplikacije. Transdermalni sistemi tekmujejo s peroralnimi oblikami kot

najbolj uspešno inovativno raziskovalno področje.

TTS izkazujejo številne prednosti, ki so tako terapevtske kot tehnološke. To so: konstantne koncentracije v plazmi in s tem zmanjšanje tveganja stranskih učinkov, zmanjšanje pogostosti odmerjanja, boljšo komplianco in izognitev predsistemskemu metabolizmu. Alternativno so uporabni tudi v situacijah, ki zahtevajo minimalno sodelovanje bolnika. So enostavni za aplikacijo, lahko ostanejo na koži dlje časa

 

 

Različne poti, skozi katere lahko učinkovine prehajajo v kožo in skozi njo, preden dosežejo sistemski krvni obtok, so prikazani na sliki:

 

 

Mogoči prehodi so intracelularno, intercelularno,

preko izvodil ŽLEZ LOJNIC ali preko LASNIH MEŠIČKOV.

 

Čeprav predstavlja površina kožnih izvodil samo 0.1% razpoložljive

površine za transport, je ta pot lahko pomembna za prehod ionov

in molekul, za katere je rožena plast neprepustna.

 

Magnezijevo olje ima pravo mero lipofilnosti in hidrofilnosti,

da molekule zlahka prehajajo skozi kožo in učinkovito prehajajo v telo.